BENGKEL EMCEE SPECIAL EDITION 2.0

TAWAN AUDIEN DENGAN BAHASA!

Ada RAHSIA yang mesti anda TAHU jika anda nak penonton TERPUKAU dengan setiap LONTARAN SUARA anda. Semuanya akan DIBONGKARKAN oleh AHMAD FEDTRI YAHYA  di BENGKEL EMCEE – SPECIAL EDITION!

Seni Berpantun & Madah Indah

Seni Mengendalikan Emosi Penonton

Bahasa Yang Memukau Dalam Pengacaraan

Hi Emcee Pro! Anda masih ada PROBLEM di bawah?

“Anda seorang Emcee yang suka COPYPASTE pantun di google? Dah cuba cipta pantun sendiri tapi KELAUT…”

“Audien yang hadir BORING? Emcee buat KELAKAR pun seorang dua bagi saja hadiahkan SENYUMAN keterpaksaan…”

“Emcee asyik ulang ayat yang sama setiap kali dijemput mengacara majlis sehingga digelar sebagai PEMBACA SKRIP yang tegar?

“Banyak PROBLEM terbuku diminda berkaitan Emcee, tapi tak tahu nak tanya siapa..Google pun tak jumpa solusi…”

JANGAN RISAU!

SETIAP MASALAH INSYAALLAH ADA SOLUSINYA…

SLOT 1 : Seni Berpantun & Madah Indah

Ramai yang melihat aspek bahasa itu aspek yang mudah sedangkan bahasa itu mencerminkan tahap intelektual dan juga memberikan impak yang tinggi kepada sesuatu pengacaraan dan juga persembahan ucapan.

SLOT 2 : Seni Mengendalikan Emosi Penonton

Satu perkataan mungkin mengubah  daripada sesuatu yang sendu menjadi sesuatu yang berprestij yang berimpak tinggi, dan bimbang juga satu perkataan itu boleh merencatkan ataupun melumpuhkan sebuah majlis.

SLOT 3 : Bahasa Yang Memukau Dalam
Pengacaraan

Amat penting untuk mengkaji, menjiwai dan mendalami bahasa agar persembahan kita nampak matang dan juga nampak kemas selain nampak professional di majlis yang kita acarakan. 

SPECIAL SLOT : Sesi Latihan & Soal Jawab Bersama
Fedtri Yahya

Sudah semestinya latihan diperlukan untuk membuktikan ada sudah faham ilmu yang dipelajari. Bak kata pepatah inggeris “Fast Action Fast Result!”. Jika ada persoalan, boleh terus tanya. Tidak ada istilah malu dalam belajar.

“Pengacaraan majlis sama seperti seni persembahan lainnya. Suara, karisma, penampilan, kreativiti dan aura perlu bersatu dalam  menggerakkan sesebuah majlis menjadi detik yang diingati. Pastinya ia memerlukan kerja keras, bukan sekadar hafalan atau pembacaan teks. Seluruh jiwa dan tenaga perlu difokuskan demi kejayaan sesebuah pengacaraan….”

Ahmad Fedtri Yahya

(Pengacara TV & Pengacara Majlis Profesional)

Kenali Ahmad Fedtri Yahya

AHMAD FEDTRI YAHYA, graduan Komunikasi USM telah berada di lapangan penyiaran negara lebih daripada 15 tahun. Sejumlah besar program TV telah diacarakan. MHI, Jejak Rasul, Madrasah, Khurafat dan pelbagai program siaran langsung melibatkan acara nasional.

Amat mencintai bahasa, beliau menumpahkan idea dan fikrah melalui lirik lagu yang turut mendapat pengiktirafan dalam anugerah penting seperti Juara Lagu, Anugerah Industri Muzik, Anugerah Nasyid, DFKl dan banyak lagi. Beliau juga terpilih menulis lirik lagu kebangsaan, Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta.

Kewartawanan dan penulisan juga telah membawa beliau ke lebih 55 negara. Apatah lagi semakin aktif menulis    buku-buku   ilmiah   seperti  Dia & Cinta, Pantun Penyeri Pengantin, Soalan Maut Untuk Ustaz, Koleksi Poket Pantun, Coconut Shake Satu dan banyak lagi ruang perkongsian ilmu.

Gabungan minat dalam pengacaraan, penerbitan dan penulisan diharapkan menjadi medium buat pengacara TV3 ini untuk menyebarkan inspirasi dan manfaat untuk audien seantero watan.

BENGKEL EMCEE

SPECIAL EDITION 2.0

“Tawan Audien Dengan Bahasa”

Bersama :

Ahmad Fedtri Yahya

(Pengacara TV & Pengacara Majlis Profesional)

MAKLUMAT PROGRAM

Tarikh : 16 Mac 2019

Hari     : Sabtu

Masa   : 9.30 pagi – 5.30 petang

LOKASI PROGRAM

Malaysian Global Innovation & Creativity Centre (MaGIC), Cyberjaya, Selangor

DAPATKAN YURAN ‘LAST OFFER’ HARI INI!

"THE MORE YOU DELAY, THE MORE YOU PAY"

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

  HADIAH untuk anda!

Ebook 4 Solusi Emcee

E-Book “4 Solusi Emcee” ini sangat sesuai untuk panduan mahasiswa-mahasiswi di Menara Gading, kerana Universiti adalah ruang permulaan yang sangat baik untuk anda mengasah bakat sebagai seorang Pengacara Majlis.

Mungkin juga anda sendiri pernah diminta oleh majikan untuk menjadi Pengacara Majlis secara tidak sengaja. Kalau betul, Ya Ebook ini boleh dijadikan panduan kepada anda untuk mempersiapkan diri dan menyiapkan teks emcee anda dalam masa yang singkat dengan format yang tepat

Jika ada sebarang pertanyaan, sila :

Shares