KHAS BUAT ANDA PARA EMCEE &

BAKAL-BAKAL EMCEE MALAYSIA!

Buku ini tidak dipasarkan di mana-mana kedai buku kerana

ianya SANGAT EKSKLUSIF dan HANYA mereka yang BETUL-BETUL SERIUS

ingin mendapatkannya sahaja yang akan memilikinya.

“AURA EMCEE” bukan sekadar menceritakan pengalaman penulis,

TETAPI…ianya lebih dari itu!

 

Anda akan didedahkan dengan pelbagai ilmu & tips yang proven success

berkaitan EMCEE dengan gaya bahasa yang santai dan sangat mudah untuk difahami.

 

 

Anda pasti akan berkata “OHSEM!” selepas membaca buku ini…

TONTON VIDEO INI 

APA YANG ANDA BAKAL PELAJARI DI DALAM BUKU AURA EMCEE INI ?

1. KENALI FAKTOR KETAKUTAN YANG PATUT ANDA BUANG

  • Nak jadi EMCEE Professional MESTI kena lawan ketakutan-ketakutan yang ada dalam diri. Ada 4 faktor ketakutan yang bakal saya kongsikan kepada anda. Ianya basic tapi sangat penting! 

2. KETAHUI CABARAN-CABARAN BERGELAR EMCEE

  • Setiap kejayaan yang kita impikan mesti ada cabaran yang wajib ditempuhi. Ada 9 Cabaran yang  saya kongsikan kepada anda. Ianya amat penting untuk anda mengetahuinya!

 

3. APA 11 SOALAN WAJIB DITANYA KEPADA PENGANJUR?

  • Jika anda diminta oleh penganjur untuk mengacarakan sesebuah majlis, anda mesti tanya kepadanya 11 soalan ini. Ianya amat mudah dan amat berguna semasa menyiapkan teks emcee!

 

4. APAKAH PERANAN ANDA SEBAGAI EMCEE 

  • Jangan salahkan penganjur jika anda ditegur selepas mengacarakan majlis. Mungkin anda terlepas pandang peranan anda sebagai emcee pada ketika itu. Jom saya nak kongsikan peranan EMCEE yang patut anda tahu. Simple je!

5. PANDUAN MENULIS TEKS EMCEE DENGAN FORMAT YANG BETUL

  • Dalam topik ini, anda akan diajar membina teks EMCEE melalui templete format teks EMCEE yang sangat Mudah! Saya yakin anda akan Faham! Just isi beberapa ruangan kosong yang disediakan. Teks EMCEE lengkap siap dibina sepantas 10 minit sahaja! Awesome!!!

 

6. SENI MENGUMUMKAN KETIBAAN TETAMU, SENI MENYAMPAIKAN  ANUGERAH & SENI TEPUKAN GEMURUH

  • Nak minta audiens tepuk pun kena ada seni ? YESSS!!! Segalanya akan dibongkarkan di dalam buku ini. Amat penting bagi EMCEE yang ingin nampak profesional mempelajari seni-seni ini. Believe Me!

7. PROTOKOL YANG WAJIB DIFAHAMI OLEH EMCEE

  • Topik ini sangat penting bagi anda yang masih baru dalam bidang pengacaraan. Dalam topik ini, anda akan diberikan formula yang sangat mudah dan senang untuk ingat panggilan hormat diraja. Selain itu juga, anda akan didedahkan tentang garis panduan yang lengkap bagi menyeragamkan penggunaan Panggilan Hormat untuk digunakan dalam semua urusan rasmi Kementerian/Jabatan/ Agensi Kerajaan dan swasta.   Amacam? Berbaloi kan? 

 

8. TEKNIK FONATIK VOKAL

  • Ingat nyanyi je kena belajar vokal, nak jadi EMCEE pun kena belajar vokal juga tau. Untuk melahirkan sebutan yang terang, jelas dan nyata kita wajib tahu kategori huruf dalam fonetik suara. Ada 4 kategori bagi sebutan huruf tersebut. Jangan risau..di dalam buku ini, saya akan dedahkan!

 

9. TEKNIK LONTARAN SUARA

  • Ada 5 sebab kenapa teknik lontaran suara itu sangat penting. Nak tahu? Ok.. salah satunya adalah supaya setiap mesej atau info yang ingin disampaikan senang difahami oleh penonton. Dalam topik ini juga, anda juga akan mengetahui 5 patern suara yang sangat awesome bila anda mempraktikkannya ketika dalam pengacaraan majlis!

 

10. TIPS EMCEE BERPASANGAN

  • Kadang-kadang, sesebuah majlis/event memerlukan EMCEE berpasangan. Untuk memastikan perjalanan majlis teratur dan nampak professional, perlu ada keserasian dalam diri setiap EMCEE berpasangan. Persoalannya, adakah anda pernah jadi EMCEE berpasangan? Macam mana cara terbaik untuk bahagikan teks dengan pasangan anda? Insyallah, persoalan ini akan terjawab melalui topik menarik ini!

11. APA YANG EMCEE BOLEH BUAT & JANGAN BUAT

  • Dah tahu semua berkaitan EMCEE. Sekarang bersiap sedia untuk tahu apa pantang larang bagi EMCEE. Hehe…bunyi macam menakutkan kan? Jangan salah faham…topik ini saya  buat khas supaya kita boleh bersiap sedia daripada sebarang kesilapan yang kita mungkin tidak sedar atau terlepas pandang. So, take note!

12. TUGAS TAMBAHAN EMCEE

  • Tahukah anda, kebanyakkan pengacara kebiasaannya akan dimohon untuk melaksanakan beberapa tugas tambahan. Apakah tugas itu? 

13. BONUS! DOA & TIPS EMCEE

  • Doa yang sangat simple dan mudah untuk diamalkan! Insyaallah keberkatan akan ada sepanjang anda mengacarakan majlis. Amalkan juga tips-tips EMCEE ini agar anda sentiasa menjadi EMCEE yang professional.

REVIEW BUKU AURA EMCEE

Tuan Saiful Nizam Ismail

Puan Nurul Syuhada

APA KATA MEREKA YANG SUDAH MENDAPATKAN BUKU AURA EMCEE ???

Alhamdulilah sy jg telah mengunakan teknik utk teks emcee dari Buku Aura.. sblm ni sy guna mengikut contoh2 yg terdpt di Google…. Utk teks acara resmi sy mengunakn teks… dgn ada nya panduan daripada BUKU AURA EMCEE Lagi senang dan mudah kita menjlnkn tugas sebagai emcee..

LAn Bfort Bah

Hari ini Diminta jadi Emcee utk Majlis Perasmian Bengkel eMarketing & Blog Development.. Majlis yang santai dan simple tapi MC lah yang memainkan peranan utk besarkan majlis tersebut.. Dan Ada antara Yg hadir bagitau “Majlis Biasa saja tapi saya rasa Macam Majlis² Besar” Alhamdulillah betul kata² buku Aura Emcee Setiap acara pasti ada Special Button.

Dhihya Sahlan

Alhmdulillah.. Dah dapatkan.. Ternyata ianya sangat berguna dan membantu kita sbg pengacara majlis… Banyak ilmu yg dikongsikan penulis.. Yg belum mendapatkannya… Mohon dapatkan segera tau!!

Syikin Comm

Tolong Tuan,

saya nak dapatkan buku ini sekarang jugak!”

HANYA RM 35.00 SAHAJA.

( tidak termasuk postage)

*Postage Semenanjung RM7 & Sabah Sarawak RM10

*Penghantaran akan dibuat dalam tempoh 2-3 hari pada waktu bekerja…

Shares